Homenatge a Joan Salvat-Papasseit

Diumenge 11 de febrer de 2024, a 2/4 de 7 de la tarda

El duet valencià de cantant i actriu fa reviure el poeta avantguardista Joan Salvat-Papasseit per homenatjar-lo als 100 anys de la seva mort.
El cantautor Tomàs de los Santos i l’actriu i directora teatral Elsa Tronchoni celebren l’obra del gran poeta barceloní Joan Salvat-Papasseit, a través de la compilació de cançons i rapsòdies basades en el poemari “La rosa als llavis”, amb una rosa de vellut i d’espines com a gran metàfora de la vida.
Coincidint amb el centenari del traspàs del poeta (1924- 2024), el BarnaSants presenta una producció pròpia que homenatja l’escriptor que somiava en la fraternitat universal.
Tomàs ha compost la música de deu dels poemes del llibre. És un assidu de la poesia i és el centre de la seva obra. En altres treballs i col·laboracions anteriors ha musicat poetes com Vicente Andrés Estellés, Miquel Martí Pol, Manel Alonso i Català, Joan Vinyoli o Maria-Mercè Marçal. Fruit d’aquesta trajectòria i, a proposta de l’actriu Elsa Tronchoni, es va endinsar a la poesia de Joan Salvat Papasseit i en concret al llibre que dóna número a l’espectacle: El poema de ‘La rosa als llavis’, des d’una concepció teatral. Quan es van treballar i compondre les cançons es va fer des d’una estructura que conjugava tres llenguatges diferents: la música, les arts escèniques i l’audiovisual.
Un espectacle molt complet! Us esperem