Qui som?

L’ateneu El Centre de Llorenç del Penedès és una entitat sense ànim de lucre fundada el 1889, un espai de convivència sociocultural amb més de 130 anys d’història on s’hi poden trobar seccions locals de caire tradicional, popular, cultural, festiu o musical.

El Centre és una entitat oberta i inclusiva. La nostra programació cultural s’adreça tant a persones associades com a les que no ho són.

El Centre té per finalitats, d’acord amb els seus estatuts:

  • Contribuir a la formació, perfeccionament i enriquiment cultural de la població en general i de les persones associades en particular.
  • Oferir tota mena d’activitats d’entreteniment i lleure.
  • Promoure i expressar la capacitat associativa de la població de Llorenç, al servei del bon veïnatge, amb d’altres associacions i institucions del poble.
  • Contribuir a la difusió de la cultura catalana en tots els seus àmbits, i, molt especialment, promoure el coneixement i l’ensenyament de la llengua catalana.

Per tal de dur a terme aquestes finalitats compta amb un gran nombre de seccions pròpies, una oferta d’activitats setmanal molt diversa, activitats de lleure i educatives per a totes les edats i un cafè (bar- restaurant) amb vida pròpia. L’entitat sempre està oberta a la creació de noves seccions i a noves propostes per ampliar el ventall d’activitats. 

El nostre ateneu és una de les més de 190 entitats que formen part de la Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC) i també de la Xarxa d’ateneus de Catalunya (XTAC).  L’any 2018 va rebre la Creu de Sant Jordi.

L’òrgan sobirà de la nostra entitat és l’assemblea de sòcies i socis, que es reuneix de manera ordinària com a mínim una vegada a l’any. L’assemblea aprova les memòries i projectes anuals amb els seus balanços i pressupostos i és la junta qui representa i dirigeix l’entitat. 

El Centre  és avui un nucli social i un punt de referència cultural al Penedès. Un espai de formació, de difusió i de producció cultural, que permet viure la cultura en primera persona.

.