Activitats de lleure i esportives

Cursa d'orientació Sandra Borrell

Arran de la proposta d’una sòcia, neix l’any 2022 la primera cursa d’orientació a El Centre col·laborant amb l’empresa Muntanyes per Descobrir. 

Aquest 2023 s’ha fet la seva segona edició i es va decidir que la cursa es podria fer anualment i prendre el nom de la seva creadora Sandra Borrell.

Aquesta activitat destina els seus beneficis a la investigació de l’Osteosarcoma.

Tennis taula

Des de El Centre promovem el tennis taula com a esport popular. Des de la competitivitat sana i amb la distensió habitual que es respira en els nostres tornejos, creiem que el fet de participar en campionats de Festa Major o en les nostres lliguetes anuals, permet als jugadors/es de totes les edats i nivells conèixer gent nova, treballar en equip i gaudir de l’emoció de la competició.

El tennis taula és un esport accessible a totes les edats i nivells, un esport inclusiu del que tothom pot gaudir. Des de la nostra entitat, estem compromesos a promoure el tennis taula per promoure l’exercici físic i mental i crear un nou espai de trobada i convivència al voltant de l’esport. 

Bitlles catalanes

Des de fa uns anys, El Centre fomenta la pràctica de les bitlles catalanes, un esport tradicional que -per la seva condició transversal i intergeneracional- té tots els al·licients per recuperar l’espai públic de les nostres places i carrers. Des de fa quatre anys, cada Festa Major, fem un torneig infantil i sénior que aplega als millors tiradors de la contornada. Són tirades populars de competitivitat distesa: acostumem a acompanyar-ho del sentit de l’humor dels nostres speackers i de música enllaunada per amenitzar el matí/tarda. Garantim emoció i contribuïm a recuperar un esport molt nostre!

Les bitlles catalanes són un esport tradicional català consistent en llançar uns “bitllots” (bitlles petites) contra sis bitlles situades a una determinada distància amb la finalitat de tombar-ne 5 (fer bitlla), que dona més puntuació que tombar-les totes 6 (fer llenya).

Escacs

Des de fa molts anys al Centre hi ha hagut una considerable afició pels escacs. Si bé sempre hem comptat amb jugadors aficionats entre el nostre col·lectiu de socis, al segle passat el Centre va poder gaudir del seu propi club d’escacs, que posteriorment va desaparèixer. El Club d’Escacs del Centre tenia, com a una de les seves principals activitats, l’organització del Torneig d’Escacs de Festa Major, obert a qualsevol aficionat als escacs amb ganes de participar-hi sense importar el nivell l’afiliació a cap club.

Més recentment,  en coincidència amb l’obertura del local nou, s’ha reprès l’organització del Torneig de Festa Major a càrrec de socis particulars aficionats als escacs, amb una important col·laboració del Club d’Escacs de la Lira del Vendrell pel que fa a la cessió del material. També hi ha hagut cursos d’escacs dirigits a infants que esperem poder remprendre en un futur proper.