Activitats

Activitats lúdiques i esportives image3
Activitats de lleure i esportives

Cursa d'orientació Sandra Borrell, campionat de tennis taula, bitlles catalanes, escacs... Esports amb ànima i activitats lúdiques per fer amb grup i passar-ho d’allò més bé.

IMG-20231209-WA0027
Cinema

De molt llarga tradició (iniciada a la dècada dels 60 del segle XX) el Cinema a la Fresca torna cada estiu al Centre. En la ubicació antiga es projectava a la Plaça del Castell i, en els darrers anys d’aquell període, utilitzant com a pantalla la paret de l’església pintada de blanc.

IMG-20231209-WA0029
Conferències

Aquesta és una activitat profundament lligada al moviment ateneístic i que a El Centre  té una llarga tradició, que ve des dels seus mateixos orígens, i que és coherent amb l’aspecte divulgatiu del coneixement que ja es definia en el primer nom de l’entitat: Centre Moral i Instructiu.

Escola de teatre image 2
Escola de Teatre

L'Escola de teatre va néixer l’any 2019, coincidint amb el 130è aniversari de l’entitat. Grup de teatre El Centre  havia dut a terme durant molts anys, el que aleshores anomenàvem, tallers de teatre. Volíem fer un pas més!

IMG-20231005-WA0023
Jornada perspectiva de gènere

La idea d’aquest projecte neix de la necessitat de la junta de El Centre  de formar-se en llenguatge inclusiu ja que es vol millorar la nostra expressió tot fent que ningú es senti en exclusió quan generem els nostres correus electrònics, circulars o cartells informatius.

Llença_t festival image1
Llença’t Festival 

El Llença’t festival neix l’any 2022 i consisteix en una tocata conjunta d’una cançó famosa d’un grup de rock català. Aquesta tocata és oberta a tothom que hi vulgui participar, músics i cantaires, aficionats o professionals.

Matinals infantils image2
Matinals Infantils 

Matinals Infantils  són un projecte impulsat desinteressadament pels joves de El Centre  de Llorenç del Penedès. Consisteix en tres espectacles dirigits al públic familiar del poble i les rodalies.

Quinto de nadal image1
Quinto de Nadal 

El Quinto és un ‘bingo’ nostrat, típic de Nadal a moltes poblacions de la geografia catalana. És un joc d’atzar on es fan diverses rondes on es sortegen paneres, paneres solidàries, pernils i grans premis extraordinaris.

Fotos sala d_Esplai 3
Sala d'Esplai 

La Sala d’Esplai del Centre va ser un espai ubicat a la segona planta de l’antiga seu de l’entitat que es va inaugurar l’any 1977 gràcies a la iniciativa d’un grup d’adolescents que va veure la necessitat de tenir un lloc on trobar-se per escoltar música, ballar i passar l’estona amb altres joves.

Teatreros del Joan image1
Teatrerus del Joan

El grup rep aquest nom en homenatge al Joan Figueras Mitjans (Joan de cal Daniel), que va iniciar les sortides a veure teatre professional a Barcelona, fa una pila d’anys i que ens va deixar el 2015.