Sonaprop

SONAPROP, MÚSICA EN VIU A CURTA DISTÀNCIA.

El Sonaprop és un cicle de concerts que organitzem des de l’ateneu El Centre. El primer cicle es va iniciar l’any 2007 i, el 2022, es va commemorar la 15a edició. L’objectiu del cicle és promoure la cultura i la música en directe des del teixit associatiu, entenent-la com una eina per fer-nos millors, a l’abast de de de tots els públics i totes les butxaques. Aquesta proposta s’ha fet un nom al circuit d’escenaris catalans i mira d’acostar el bo i millor de la nostra escena musical a Llorenç, i al Penedès per extensió.

La comissió organitzadora és un grup de joves amb ganes d’apropar la música del país al nostre escenari. El cicle està únicament recolzat per la pròpia entitat sense cap suport extern.

L’emplaçament dels concerts ha anat canviant durant els anys i actualment es situa a la  seu de l’entitat. Destacar que, durant els anys de construcció de la nova seu, els concerts es van dur a terme a la finca modernista Heretat Sabartés, situada al Priorat de Banyeres.

Molts concerts han estat acompanyats de maridatge de la música amb bon vi. Una aposta pels cellers de proximitat, destacant la riquesa vitivinícola de la comarca. Aquesta combinació ha ofert una experiència completa i única per als assistents, sempre amb una resposta de públic molt satisfactòria.

Aquests últims anys han passat per l’escenari l’Adrià Puntí, Maria Arnal & Marcel Bagés, Joan Garriga i el Mariatxi Gal·làctic, Roger Mas, Mazoni, l’Andrea Motis i en Joan Chamorro, la Núria Graham, el Joan Colomo, Carles Belda, La Iaia, El Petit de Cal Eril, Xarim Aresté, Feliu Ventura, Sanjosex, Quico Pi de la Serra, Jo Jet i Maria Ribot, Guillamino, Nyandú, Inspira, Judit Neddermann, Guillem Roma, RIU, El Pony Pisador, La Ludwig Band, Maria Hein, entre d’altres.

El conill del Sonaprop és la imatge i l’empremta del cicle. Aquesta mascota és el símbol distintiu que representa el festival.

En la 16a edició del Sonaprop s’ha ampliat la seva programació amb una nova proposta, el SoundAprop, una jornada de música electrònica de proximitat a càrrec de diferents punxadiscos.

La música, la proximitat, el caliu, el vi, i els escenaris són el segell de qualitat del Sonaprop, un cicle de música especial “Música en viu, a curta distància”

    Sonaprop

    Informació i contacte