Grup de Teatre El Centre 

GRUP DE TEATRE EL CENTRE, UN GRAN ELENC ARTÍSTIC!

Grup de Teatre El Centre  existeix des dels inicis de l’entitat, l’any 1889. En tota la seva història s’han representat més de dos centenars d’obres diferents, tant  d’autors catalans com d’autoria catalana com estrangera, tant clàssiques com contemporànies.

Al llarg de la seva llarga història, l’activitat teatral només s’ha aturat del tot en una ocasió, durant la Guerra Civil. Fins i tot durant la pandèmia de COVID’19 es va seguir fent activitat teatral, seguint totes les normes i recomanacions sanitàries. Així mateix va seguir actiu durant els anys que la sala de teatre va estar tancada per motius de seguretat.

(1947 Pastorets "La vinguda del Messies")

L’estrena teatral per PASQUA és un clàssic del grup que no falta mai. Per Nadal el teatre és freqüent; durant moltes dècades es van fer PASTORETS, però ara s’alternen amb altres obres o espectacles. També es poden plantejar «Vetllades» lírico-musicals.

Sempre s’ha parat molta atenció al teatre infantil i juvenil. El curs 2019-20 es va formalitzar aquesta dedicació iniciant l’Escola de Teatre Infantil i Juvenil del Centre, amb tres grups d’edat i un ampli equip de formadors i formadores.

Les Matinals Infantils és una activitat vinculada al Grup de Teatre, adreçada als infants i organitzada exclusivament per joves; incorpora teatre, música, joc i participació, des de la creació de l’equip organitzador.

«Els Teatrerus del Joan» organitzen sortides a veure teatre professional.

Actuacions fora de l’entitat

El grup de teatre ha participat en concursos i mostres de Teatre i ha obtingut premis diversos, tant individuals com col·lectius. També ha participat en diverses ocasions a la Mostra Nacional de Teatre Amateur de Pineda. En conjunt, s’han fet actuacions per tot Catalunya, Mallorca i el País Valencià (Sant Joan d’Alacant i Altea). Puntualment s’ha actuat a Almagro (Ciudad Real) i a Veneçuela.

Grup de Teatre El Centre  és membre fundador de la Federació de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya. L’any 2019, Grup de Teatre El Centre  va organitzar la XXIX Trobada de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya. 

    Grup de teatre

    Informació i contacte