Cinema

Cinema a la fresca

De molt llarga tradició (iniciada a la dècada dels 60 del segle XX) el Cinema a la Fresca torna cada estiu al Centre. En la ubicació antiga es projectava a la Plaça del Castell i, en els darrers anys d’aquell període, utilitzant com a pantalla la paret de l’església pintada de blanc.

Amb la construcció de la nova seu social, el Cinema a la Fresca es projecta tots els diumenges de juliol, agost i inicis de setembre en una pantalla pintada a la paret posterior del nou Centre, mitjançant un projector de gran qualitat, que garanteix una imatge de gran precisió i un sistema sonor de quatre altaveus que envolten l’espectador.

La programació la constitueix una selecció de pel·lícules de qualitat i amb contingut humà, allunyada dels grans espectacles sense argument o basats en l’acció violenta. S’intenten potenciar les comèdies de qualitat o els continguts positius, amables o que obren esperances. Cal destacar també que  majoritàriament són pel·lícules per a totes les edats, amb alguna incursió puntual en el cinema infanti

A més, en ser a l’aire lliure, es disposen tauletes per tal que el públic pugui gaudir menjant (no crispetes, sinó sopars preparats al cafè del Centre) o prenent  alguna beguda.

Tot plegat ha fet que el Cinema a la Fresca tingui un públic fidel i addicte que prové no sols de Llorenç, sinó també de tota la comarca. El Centre us convida a tastar-lo.

Cinema amb caliu

Com a complement del “Cinema a la fresca” de l’estiu, que té tan bona acollida de públic, El Centre programa un altre cicle de pel·lícules per ser projectades a l’hivern (i dins la sala). En aquest cas es tracta d’una selecció  de films de qualitat excepcional, triades una a una i d’un contingut intens. Històries que impacten i que fan pensar, filmades amb un alt nivell cinematogràfic. Per això mateix, se’n farà una molt breu presentació abans de cada projecció i es proposarà una tertúlia en acabar. Una bona ocasió per assaborir millor el que hem vist i sentit.

grupo-gente-joven-cine
Documental del mes
Aquesta és una notable iniciativa començada a nivell de Catalunya l’any 2004 que promou una estrena cada mes simultània a diferents localitats (actualment, més de 80) d’un  documental inèdit i en versió original subtitulada en català, sempre amb un grau d’originalitat o de contingut impactant. El Centre de Llorenç participa d’aquest moviment des de la seva fundació i comparteix les projeccions amb altres cinemes, amb centres cívics, museus, biblioteques, auditoris… De fet, durant molts anys Llorenç ha estat la localitat de Catalunya més petits on s’ofereix el Documental del Mes. L’altre aspecte interessant és que gairebé sempre la projecció es complementa amb els comentaris d’una persona relacionada amb el tema del documental, sigui perquè ha estat involucrada en la seva producció, sigui perquè és una experta amb el tema o perquè ha viscut experiències properes a l’assumpte. A aquesta xerrada posterior a la projecció s’hi poden quedar aquells espectadors que ho desitgin, a la vegada que poden participar de la tertúlia o fer preguntes.