2a. Jornada introductòria sobre perspectiva de gènere

Diumenge 29 de setembre de 2024, a partir de 2/4 de 12 del matí

El diumenge 29 de setembre arrenca amb molta força la “2a JORNADA INTRODUCTÒRIA DE PERSPECTIVA DE GÈNERE” després de l’èxit de l’edició de l’any passat.
Els actes i els horaris seran els següents:
11:30 a 13:00 h:
Taller Infantil a partir de 7 anys “L’UNICORN DEL GÈNERE: RESPECTEM LA DIVERSITAT”, a càrrec de Gemma Solà, mestra de Primària / Waldorf i integrant del col-lectiu Queer. La Gemma i la seva passió per l’ensenyament ens portaran aquest taller on, a través del fil conductor d’un conte i la seva animació, s’ajudarà als infants a comprendre i respectar la diversitat de gènere, superant el binarisme tradicional i fomentant un entorn inclusiu. El grup explorarà aquests continguts fent ús de la pròpia veu i de l’expressió artística innata.
Taller Infantil a partir de 4 anys “ESTAMPEM ULLETS DE GÈNERE”, a càrrec de Joan Cantó, mestre de Primària. Per a poder anar introduint les criatures en la mirada oberta sobre la perspectiva de gènere, el Joan farà un taller del tot participatiu a través del fil conductor “els ullets que miren de manera oberta i respectuosa”. En aquest taller i en un gran llençol de cotó, la canalla s’ impregnarà dels colors de la jornada, tot estampant i pintant diferents ullets. Aquest llençol servirà de teló de fons pel taller de la tarda “NOUS CÀNONS DE BELLESA: BARBES I PILOSITATS”.
11:45 a 13:00 h:
-Xerrada “CÀRREGA MENTAL EN LA CRIANÇA? REPARTIM-LA!” a càrrec d’Anna Rovira, psicòloga general sanitària i psicòloga perinatal. La càrrega mental existeix en molts àmbits, però un dels més coneguts, sobretot per a les dones, és la càrrega mental durant la criança. Amb l’Anna Rovira, psicòloga perinatal, podrem aprendre mètodes i debatre tècniques per ajudar-nos mútuament. Aquesta xerrada s’adreça a totes les persones tant a acompanyants de gènere masculí, com als avis que col·laboren en la criança, així com a totes aquelles amistats que sovint escolten converses sobre càrregues mentals. L’objectiu és saber identificar-les i aprendre a ajudar aquelles persones que les pateixen, especialment les dones, que sovint es veuen afectades i se senten malament. Us animem a participar-hi, tant si teniu criatures com si no, tant si en voleu tenir com si no! Acabem amb la càrrega mental fent pinya entre nosaltres!
17:30 a 19:30 h:
-Xerrada-Taller “NOUS CÀNONS DE BELLESA: BARBES I PILOSITATS” a càrrec de Marta Vigo i Cristina, membres de SomBarbàrie. SomBarbàrie va néixer el 2020 amb l’objectiu de crear un espai de suport mutu, apostant per visibilitzar col·lectivament la diversitat de cossos per generar espais d’empoderament. En aquesta Xerrada-Taller, la Marta i la Cristina conversaran sobre les violències estètiques per a poder reconfigurar nous imaginaris, tot tractant la diversitat corporal, l’estigma, la representació social, l’autoimatge, el discurs biomèdic i les dissidències entre altres aspectes. La metodologia serà vivencial i transversal, tant per a persones oients com per a aquelles més participatives i xerraires.