DIVENDRES 25 DE MARÇ DE 2022, A 2/4 DE 8 DEL VESPRE, A LA SALA GRAN DEL CENTRE

XERRADA: MARE, LA GUERRA HA COMENÇAT

Atenció! Davant l’emergència del moment hem organitzat una xerrada on dues joves ucraïneses ens explicaran, en primera persona, l’experiència de la guerra a Ucraïna i el seu context històric.

La Maria i la Yuliia va haver de marxar a córrer cuita de la seva casa de Kíev a les 5 del matí del 24 de febrer just després de sentir les primeres explosions a la ciutat. En quatre dies, gairebé sense dormir, van arribar a Eslovàquia, travessant la frontera a peu. El dia 12 de març van arribar a Cal Tinentu, seu del CeRCCa – Centre de Recerca i Creació Casamarles.

La Yuliia és professional del màrqueting i la publicitat amb més de tretze anys d’experiència. Va ser guardonada amb la prestigiosa beca Chevening el 2019 gràcies a la qual va poder estudiar a Harvard. Abans de la guerra, solia treballar com a directora de màrqueting i publicitat a McCann i com a professora i comissaria del Projector Institute de Kyiv.

La Maria és una artista ucraïnesa. Combina la performance, el vídeo i la pintura amb la seva feina en direcció artística i disseny gràfic. El 2019 va rebre una beca Fulbright gràcies a la qual va poder cursar el Master en Art a la School of the Art Institute of Chicago.

☮ Us esperem a totes i tots!