Nadal, dimarts 25 de desembre de 2018, a les 10 de la nit
Dissabte 29 de desembre de 2018, a les 9 del vespre

“EL TEMPS I ELS CONWAY” de J. B. Priestley,

dirigida per LLORENÇ RAFECAS

Hi ha una obra de teatre que moltes persones de més quaranta anys recorden i tenen qualificada com a una obra que els va impactar quan la van veure en una esplèndida posada en escena dirigida per Mario Gas a la dècada dels 90 del segle passat. Es tracta de “El Temps i els Conway”, de J.B. Priestley. El Grup de teatre del Centre de Llorenç, i més concretament un dels seus directors, en Llorenç Rafecas, tenia en ment des de fa anys tirar endavant aquesta ambiciosa producció. Perquè es tracta d’una obra extraordinària, plena de complexitat i riquesa temàtica i formal. Però calia que els astres, en forma dels actors adequats, d’un muntatge creatiu, d’un equip de vestuari, atrezzo i maquillatge entregat i d’uns muntadors i tècnics generosos, s’alineessin.

L’obra va molt més enllà d’una època concreta per tractar un tema universal que afecta a tota persona: els efectes del pas del temps. El seu autor, J.B. Priestley estava marcat per unes teories científiques que qüestionaven el concepte del temps com un absolut i això ho va traslladar a unes trames profundament humanes i quotidianes en l’anomenada “Trilogia del Temps”, conformada per tres obres que tracten aquest tema i de les quals “El temps i els Conway” n’és la central.

Ens trobem a l’any 1919. La I Guerra Mundial ha acabat fa poc, i la senyora Conway, cap d’una família benestant anglesa de províncies, vessa optimisme durant la celebració del vint-i-unè aniversari d’una de les seves filles. Tot són projectes i il·lusions, encara que de diferent tipus, per als diversos membres de la família, en un moment d’eufòria econòmica i de grans esperances de cara al futur. Un futur que no poden imaginar com els canviarà. Un futur que en l’obra es presenta amb una cabriola formal brillantíssima, que no desvelarem.

El pas del temps i els efectes que té sobre la vida de les persones… un tema universal.

Amb tota la il·lusió el Grup de Teatre estrenarà aquesta seva versió de “El Temps i els Conway” el dia de Nadal i el dissabte següent, dia 29, a la nit. Ho farà al local de la Societat Cultural “La Cumprativa”, de Llorenç, amb qui s’ha arribat a un acord per fer aquestes representacions. Segur que ningú que hi assisteixi en sortirà decebut!

Després de la representació de Nadal, anirem tots cap al Centre per fer una torronada; serà un bon moment per compartir emocions i converses a casa nostra!

Venda anticipada d’entrades per les dues representacions:

DIUMENGE 23 DE DESEMBREal cafè del Centre, a ¼ d’1 pels socis del Centre i d’1 a 2 pel públic general. Posteriorment, a partir de les 2 del migdia del dia 23, al telèfon núm. 629891477. Si en queden, també a la taquilla mitja hora abans de cada representació.

Preu de les entrades:

SOCIS DEL CENTRE: 8 € fins a 12 anys – 12 € a partir de 13 anys

PÚBLIC EN GENERAL: 12 € fins a 12 anys – 18 € a partir de 13 anys

Recordeu:

– En la venda anticipada, cada soci té dret a la seva entrada i a la d’un acompanyant. Igualment, cada soci podrà utilitzar el dret d’algun altre soci fins a poder adquirir un màxim de 6 entrades en total. Els membres de la Junta podran comprar les seves entrades abans d’iniciar-se la venda.

– Si es fa una cua prèvia abans de l’hora d’inici de la venda d’entrades, serà obligatori guardar tanda presencialment al lloc de la cua per evitar confusions. De tota manera, l’organització no es fa responsable de la gestió d’aquesta cua.