DIMECRES 8 DE DESEMBRE DE 2021, A 2/4 DE 7 DE LA TARDA

EL DOCUMENTAL DEL MES: MOTHERS + XERRADA amb Assia Saada,

2020. 62 min. Marroc i França. Àrab. Subtítols en català.

Xerrada amb Assia Saada, ciutadana marroquina resident a Banyeres. Mare de tres fills, ha fet xerrades per l’escola pública de Banyeres sobre cultura i costums del Marroc.

La legislació del Marroc tipifica com a delicte les relacions sexuals fora del matrimoni i una dona pot ser condemnada a presó si es queda embarassada sense estar casada. L’avortament també és il·legal, només està permès quan l’embaràs posa en risc la salut de la mare i l’home hi ha de donar el seu consentiment. Moltes dones joves es troben en una situació de vulnerabilitat i, sovint, no s’atreveixen a explicar l’embaràs a les seves famílies per por al rebuig. L’associació
Oum El Banine, liderada per la carismàtica Mahjouba Edbouche, lluita contra una realitat injusta que és silenciada pels altaveus mediàtics del regne marroquí, ofereix una llar, cures emocionals i assistència legal fins al moment del part. El periple és ple d’obstacles i demana altes dosis de coratge i tendresa. La directora Myriam Bakir captura escenes d’impacte en què els pares de les noies embarassades neguen la realitat, tot i la persistència d’Edbouche per oferir solucions. Una mostra de com l’amor i la fraternitat planten cara a l’opressió d’un sistema que vulnera els drets bàsics de les dones.

MÉS INFORMACIÓ DEL DOCUMENTAL

TRAILER