DIUMENGE 2 D’ABRIL DE 2023, A LES 7 DE LA TARDA

EL DOCUMENTAL DEL MES: MEMÒRIES DEL TSUNAMI + xerrada amb Salvador Balcells

2019- V.O. – Subtítols: català i castellà. – 68 min.

Xerrada amb Salvador Balcells, autors conjuntament amb Maite Alay del llibre «Retorn a Fukushima».
Salvador Balcells ha viatjat força vegades a aquest indret i té familiars que en són originaris. A través de les seves experiències podrà donar veu a les vivències ocorregudes el març del 2011.

Una història sobre fantasmes i esperits que mostra com les onades del tsunami que el 2011 va trasbalsar el Japó segueixen vives en l’imaginari col·lectiu dels pobles que van patir-ne la tragèdia. Observem amb incredulitat, la construcció d’un espigó immens al llarg de 400 km que bloquejarà per complet l’obertura al mar dels pobles de la costa de Tohoku. L’11 de març de 2011, un tsunami sense precedents va assolar el Japó, deixant al seu pas més de 15.000 persones mortes i un país devastat.
Per als habitants de la ciutat de Sendai, capital de la prefectura de Miyagi, el mar s’ha acabat convertint en un element hostil.
El món visible i l’invisible conflueixen en aquesta terra de ningú que tot just s’està començant a reconstruir i a recuperar de la gran onada devastadora.
Un recorregut misteriós i poètic a través de testimonis supervivents de la catàstrofe que mostren amb profunditat emocional com el tsunami va afectar les seves vides i com mantenen la creença que els esperits de les víctimes segueixen presents, fins al punt que es converteixen en reals.