DIUMENGE 1 DE MAIG DE 2022, A LES 7 DE LA TARDA, A LA SALA GRAN DEL CENTRE

EL DOCUMENTAL DEL MES: FE I LLIBERTAT, UN AMOR DE CLAUSURA + COL.LOQUI AMB JORDI VALLS

En acabat hi haurà un col.loqui amb Jordi Valls, professor de música, tècnic de joventut i d’igualtat, jubilat. Ha cursat estudis de Ciències Religioses. Col·laborador de la revista d’actualitat cristiana «Foc Nou». Des de 2012 és agent de pastoral de l’Associació Cristiana de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals ACGIL.

Any 2021 . Durada: 71 min. País: Croàcia. Idioma: Serbocroat. Subtítols: català i castellà

Direcció: Ivana Marinić Kragić

Sinopsi:

Què passa quan un amor prohibit floreix en un convent de clausura? Com s’encaixa una crisi d’identitat en una vida devota?

Dues joves monges ens narren en primera persona la seva història d’amor en comú. Viuen en dos convents separats a Croàcia, però els espais que un cop van considerar refugis espirituals resulten més terrenals del que s’esperaven. Desil·lusionades amb l’Església i els abusos dins la institució, plenes de contradiccions i impulsades pel seu amor, prenen la decisió més difícil de la seva vida: abandonar el convent i començar una nova vida juntes.

Un documental intimista que segueix la vida de dues dones que busquen l’equilibri entre la seva orientació sexual i la seva fe per lluitar per una relació que la societat croata i les comunitats religioses no accepten. Una història valenta sobre la recerca de la veritable identitat i la llibertat.

US ESPEREM!