DIUMENGE 22 DE DESEMBRE DE 2019, A 2/4 DE 7 DE LA TARDA, AL CENTRE

EL DOCUMENTAL DEL MES: «ELS TOMÀQUETS ESCOLTEN WAGNER»

TRAILER: https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=GXBs2jSXyDU&feature=emb_logo

SINOPSI

Els tomàquets tenen més bon gust si creixen amb la música de Richard Wagner?

Elias és un petit poble agrícola i aïllat del centre de Grècia que està morint. Però dos cosins enginyosos, en Christos i l’Aleco, s’uneixen a les àvies d’aquest llogarret per conrear tomàquets. Amb els seus coneixements i una mica d’ajuda de la música de Wagner, volen fer realitat el seu somni: exportar pots de tomàquet orgànic arreu del món.

Desafiant l’agricultura industrial i cultivant tomàquets orgànics amb llavors centenàries, venen pots de tomàquet i altres conserves fets amb un mètode poc ortodox. L’exportació de productes orgànics és un mercat molt competitiu, però l’èxit inesperat ha agafat per sorpresa tot el poble, que ha recuperat la il·lusió i ha pogut aixecar els ànims i l’economia de l’indret.

Gràcies als tomàquets wagnerians, la gent d’Elias pot entreveure un futur on s’esvaeix la crisi que fa uns anys va colpejar Grècia, encara que mai és fàcil tirar endavant i la vida pot ser tan agredolça com un pot de tomàquet en conserva. Una història entranyable sobre el poder de les relacions humanes i la importància de reinventar-se en temps de crisi.

SOBRE LA DIRECCIÓ (MARIANNA ECONOMOU)

Marianna Economou va estudiar Antropologia, Fotoperiodisme i Producció Cinematogràfica a Londres. Des de l’any 2000, ha dirigit i produït sèries documentals i pel·lícules independents de producció grega i coproduccions amb televisions europees com la BBC, ARTE i YLE. Ha rebut premis per The School, My Place in the Dance, Please Listen to Me, Bells, Threads and Miracles, Twelve Neighbours, Food for Love The Longest Run, la qual va ser nominada pels Premis Europeus de Cinema el 2016. The Longest Run també va guanyar el premi VER.DI al Dok Leipzig.

PREMIS I FESTIVALS

  • Premi Fipresci a Millor Pel·lícula Grega, Thessaloniki International Film Festival – Grècia, 2019
  • Berlinale – Alemanya, 2019
  • Visions du Réel Film Festival – Suïssa, 2019
  • Dok.Fest Munich – Alemanya, 2019
  • CinéDOC Tbilisi – Geòrgia, 2019
  • Docaviv – Israel, 2019
  • Sydney IFF – Austràlia, 2019
  • Sarajevo IFF – Bòsnia, 2019
  • DocsBarcelona – Espanya, 2019