DIUMENGE 26 DE SETEMBRE DE 2021, A LES 7 DE LA TARDA

CICLE CIÈNCIA I FUTUR. CANVI CLIMÀTIC: L’ÚLTIMA OPORTUNITAT

A càrrec de Júlia Crespin Esteve

Els avenços científics han condicionat i continuen condicionant, potser més acceleradament que mai, les nostres vides. En la majoria dels casos, positivament, però també algunes vegades negativament, si bé en aquests darrers casos, principalment per una aplicació desafortunada d’uns avenços que només aporten coneixement i possibilitats.
Per això el futur que ens espera dependrà, en bona mesura, de les aportacions positives de la ciència. Noves solucions mèdiques, la reversió del canvi climàtic, els avenços en les tecnologies de la comunicació o l’entrada de la intel·ligència artificial en són un exemple.
Júlia Crespin és calafellenca graduada en Ciències del Mar a la Universitat de Barcelona amb un màster de Canvi Climàtic, Desenvolupament i Polítiques a la Universitat de Sussex (University of Sussex) i l’Institut d’Estudis de Desenvolupament (IDS-UK). Actualment és estudiant de doctorat a l’Institut de Ciències del Mar de Barcelona (ICM-CSIC), investigant els impactes del canvi climàtic en el Mediterrani. Va ser premiada durant els seus estudis de grau amb una Beca d’Excel·lència Acadèmica, a més de ser guardonada amb el premi a millor treball de fi de màster a la Universitat de Sussex. En aquest, va utilitzar un model climàtic per examinar el canvi de risc d’inundacions a Kenya (Àfrica oriental) sota l’impacte del canvi climàtic.