DIUMENGE 15 DE SETEMBRE, INAUGURACIÓ OFICIAL DE LA NOVA SEU DEL CENTRE

12:00 h – Visita d’obra amb les autoritats i convidats.
12:30 h – Gran Acte Inaugural, obert a tothom. Hi haurà una intervenció dels grups de l’entitat, retrat del que hem sigut, el que som i el que serem.
També parlaments, amb la intervenció de l’honorable Consellera de Cultura de la Generalitat Mariaàngela Vilallonga, l’il·lustrissim alcalde de Llorenç Jordi Marlès, i la il·lustrissima presidenta de la Diputació de Tarragona Noemí Llauradó. També projectarem, en exclusiva i per primer cop, un espot commemoratiu preparat per l’ocasió. Acabarem l’acte amb una copa de cava de celebració 🍾
Avís: Durant el matí, reservarem la zona d’aparcament a les autoritats. Us recomanem que dintre les vostres possibilitats, vingueu a peu o que si veniu en cotxe, aparqueu als carrers dels voltants o a l’aparcament de Les Cometes.

Diumenge, 15 de setembre de 2019, A les 7 de la tarda

Projecció del documental: WOMANHOOD  Què hi ha després de l’ablació?

Premi a la Millor Pel·lícula d’Estudiants a l’IDFA

Premi Leipziger Ring al festival Dok Leipzig

Premi Nou Talent al DocsBarcelona

Premi Néstor Almendros al festival Human Rights Watch de Nova York.

Un documental personal i elegant, precís i amb classe,  d’elogi merescut.

Ola Salwa, Cineuropa.

Al setembre arriba Womanhood, un viatge emocional a la cerca de la feminitat. La keniana Beryl Magoko, directora i protagonista del documental, va ser víctima de la mutilació genital quan era petita i ara necessita sanar aquest trauma no superat. Tot conversant amb altres dones víctimes, intentarà trobar les respostes que necessita per decidir si es sotmet o no a la cirurgia reconstructiva. Quin és l’abast d’aquest trauma silenciat durant tant de temps? Com afecta a les dones que l’han patit? Què hi ha després de l’ablació?

Amb 10 anys, la Beryl Magoko era una nena que creixia en un poble rural de Kènia i pensava que totes les nenes del món havien de ser “circumcidades” a través de la Mutilació Genital Femenina (MGF), com un simple ritual de pas de la infantesa a la vida adulta i, sobretot, d’acceptació dins de la seva comunitat. Ningú la va advertir del patiment físic i emocional que això suposaria en el futur. Avui dia, la Beryl, directora del documental, sap que la cirurgia reconstructiva és una possibilitat real amb què podria recuperar el que un cop va perdre, però no està segura si l’ajudarà a sentir-se millor. I si torna a cometre un terrible error? Està preparada per afrontar el seu trauma?

En moltes societats del món, la MGF -que consisteix en l’ablació del clítoris-, es considera un ritual simbòlic d’iniciació en l’edat adulta i es percep com un fet decisiu per preservar la identitat ètnica i la puresa de la dona, alhora que mantenir l’honor de la família amb l’objectiu d’evitar sentir plaer sexual, que les dones puguin arribar verges al matrimoni ies mantingui la castedat després. Sovint s’ha relacionat aquesta pràctica amb religions, sobretot amb la fe musulmana, però la veritat és l’ablació és una pràctica preislàmica.

Segons l‘Organització Mundial de la Salut, es calcula que actualment al món hi ha més de 200 milions de dones i nenes que han sigut objecte de la MGF en 30 països d’Àfrica Subsahariana, Orient Mitjà i Àsia.

Womanhood, –“Feminitat”–, és un viatge autobiogràfic, a cavall d’Alemanya i Kenya, en el que Magoko comparteix les seves sensacions més íntimes, profundes i silenciades amb altres dones víctimes de la MGF i per primer cop, també ho fa amb la seva mare. Per què la seva mare no ho va evitar? És possible que en aquest procés catàrtic se solidaritzin les unes amb les altres? Una pel·lícula que proveeix a l’espectador d’un espai per empatitzar amb dones víctimes de la Mutilació Genital Femenina de forma subtil, profunda i humana.

 TRÀILER: https://www.youtube.com/watch?v=APyaPMjBHUs

 La Directora

Beryl Magoko és una cineasta keniana establerta a Alemanya. La seva primera pel·lícula, The Cut (2012), va rebre diversos guardons entre ells el premi a Millor Llargmetratge al London Feminist Film Festival. Després de la seva llicenciatura en ciències de la comunicació a la Kampala University a Uganda, es va mudar a Alemanya per seguir creixent com a cineasta a l’Academy of Media Arts Cologne. Womanhood és el seu projecte de final de carrera i es va estrenar a Leipzig on va guanyar el Premi del Públic

Fitxa Tècnica

Alemanya (2018). 90 minuts. V.O. en alemany, anglès, kuria i suahili, subtitulada en català.

Títol original: In Search… A journey to womanhood

Direcció: Beryl Magoko

Fotografia: Jule Katinka Cramer

So: Malin Schmid, Johannes von Barserwisch

Música: Matthias Wittwer

Producció: Beryl Magoko, Jule Katinka Cramer, Academy of Media and Arts Cologne

Distribució: DocsBarcelona Distribution