DIUMENGE 7 DE MARÇ DE 2021, A 2/4 DE 7 DE LA TARDA (18:30 h. ), A LA SALA GRAN DEL CENTRE

EL DOCUMENTAL DEL MES: THE LETTER i

XERRADA-COL.LOQUI AMB MARIA CAMELL RÀFOLS , cooperant durant dos anys a la Missió Bidwe de Mossen Cabayol, al Zaire (actual República Democràtica del Congo)

2019

82 min.

Kenya

Anglès i suahili

Subtítols: català, castellà i anglès

Fitxa tècnica

DIRECCIÓ: Maia Lekow i Christopher King
PRODUCCIÓ EXECUTIVA: Judy Kibinge, Peter Mudamba, Cynthia Kane
SO: Maia Lekow
DISTRIBUCIÓ: DocsBarcelona Distribution
PRODUCCIÓ: Maia Lekow, Christopher King
EDITORS: Ricardo Acosta C.C.E i Christopher King
GUIÓ: Lekow King, Ricardo Acosta
FOTOGRAFIA: Christopher King

Sinopsi: Què faries si acusessin a la teva àvia de bruixeria? Els temps de la Santa Inquisició queden aparentment lluny, però avui en dia, a Kènia, la realitat de les dones amb una sensibilitat especial és dramàtica i ens fa reviure el terror de l’Edat Mitjana.

El jove Karisa viatja de Mombasa als seus orígens rurals quan s’assabenta que la seva àvia està en perill. A través de les converses amb els seus familiars descobrim amb incredulitat que el seu oncle, fruit d’una combinació de superstició i interessos econòmics, és l’instigador de la terrible acusació. A la vegada, les seves ties intenten protegir l’àvia que ha d’aprendre a conviure amb el fantasma de l’assassinat rondant la seva humil casa.

A Kènia, centenars d’ancians són acusats de bruixeria per tal de robar-los les terres. Un retrat valent que posa en evidència com els valors de les comunitats rurals han estat trastornats pel colonialisme i la religió. Una història d’amor intergeneracional, en què el carisma d’en Karisa demostra com la resistència a l’avarícia és possible i on el cos fràgil de l’àvia amaga un poder femení indestructible.

https://docsbarcelona.com/pellicules/the-letter