DIUMENGE 11 D’ABRIL DE 2021, A LES 7 DE LA TARDA, A LA SALA GRAN DEL CENTRE

EL DOCUMENTAL DEL MES + XERRADA

OECONOMIA

2020. 89 min. Alemanya. Alemany i anglès. Subtítols: català.

Xerrada a càrrec de Joan Borrell, Llicenciat en Ciències Empresarials i MBA per ESADE, i CEO del grup editorial RBA

Un viatge creatiu i humorístic on economistes i banquers tracten d’explicar el joc del capitalisme amb més o menys èxit.
En els darrers anys, el nostre sistema econòmic s’ha fet invisible i incomprensible. La sensació que alguna cosa no funciona del tot bé l’ha tingut pràcticament tothom. Però, exactament, què és el que no funciona?
Capa a capa, Oeconomia revela les regles del capitalisme contemporani i com aquestes fan créixer sistemàticament el dèficit i la concentració de la riquesa. Amb astúcia i rigor, la pel·lícula analitza els aspectes més flagrants de l’economia capitalista, sovint invisibilitzats en les cobertures mediàtiques, fet que impossibilita comprendre la lògica que hi ha darrere de les estructures bàsiques que sostenen la nostra vida quotidiana.
Paradoxalment, l’economia només creix i els beneficis només són possibles quan hi ha endeutament. Un joc segueix instal·lat en la lògica de l’augment infinit de capital. Mostra el capitalisme signes d’esgotament? Ens trobem a prop del seu final?