DIUMENGE 4 D’OCTUBRE DE 2020, A LES 7 DE LA TARDA, AL CENTRE

EL DOCUMENTAL DEL MES: MARWA, PETITA I VALENTA

Us comuniquem que diumenge tindrem una nova entrega del Documentals del Mes. La projecció de d’aquest diumenge però, serà per tots molt especial. Com segur que sabeu, aquesta setmana ens ha deixat el Jordi Mitjans i Benach, gran activista en moltes iniciatives de la casa i també, precisament, màxim responsable de la gestió d’aquestes entregues de Documentals, fent una feina incansable d’enllaç i de gestió amb la gent de Parallel40 i de Docs Barcelona. Adreçarem unes paraules, abans de començar la projecció, al seu compromís amb la nostra entitat i amb aquest cicle. Ha estat gràcies a la seva sensibilitat i constància, que hem pogut gaudir d’aquest prestigiós cicle en un poble tan petit com el nostre. Et trobarem a faltar molt, Jordi! Gràcies per tota la teva feina; descansa en pau.

2019
85 min.
Jordània i Qatar
àrab
Subtítols: català i castellà
Des del 2012, quan van fugir de la guerra de Síria, la petita Marwa i la seva família viuen al camp de refugiats de Zaatari, a Jordània.

Des del 2012, quan van fugir de la guerra de Síria, la petita Marwa i la seva família viuen al camp de refugiats de Zaatari, a Jordània. En el seu dia a dia, la Marwa és un esperit alegre i obert que no entén res de murs ni de barrots. El pas de la infantesa a l’adolescència la portarà a afrontar nous reptes per sobreviure en un entorn on, malgrat tot, la vida continua.

La Marwa s’ha adaptat a la vida al camp, té amics amb qui jugar i va a l’escola. Però quan el seu germà gran és interrogat per les autoritats sobre la seva possible associació amb militants extremistes, es topa amb una nova realitat completament desconeguda per ella. Les dures condicions al camp mai han torçat la voluntat de la Marwa per construir el seu propi camí, i aquest fet ha esdevingut un testimoni inspirador de resistència, supervivència i esperança.

En els últims anys, la guerra a Síria ha afectat milions de vides. Marwa. Petita i valenta (títol original, Tiny Souls) centra l’enfocament en els més petits, retratant les repercussions físiques i psicològiques després d’haver sigut testimonis de la violència, la destrucció i la deshumanització de la guerra. Un conflicte en què els infants han quedat fora de tota presa de decisions però hi tenen moltes coses a dir.

https://www.youtube.com/watch?v=4EjgepBqvek&feature=emb_logo